Livslångt lärande gynnar

Livslångt lärande gynnar anställda, företag och regeringar, menar World Economic Forum. Att frivilligt bedriva ny kunskap och färdigheter under hela ditt liv kan inte bara skapa god hälsa, rikedom, livskvalitet och framtidsutsikter för dig själv och din familj, men det kan ha enorma positiva effekter för företag som investerar i livslångt lärande av deras anställda.

Den här artikeln undersöker några av dessa effekter i detalj och föreslår hur du kan starta ditt eget livslånga lärande, eller det för dina anställda.

Livslångt lärande driver ekonomin genom att se till att arbetstagare är:

Mer skicklig

Mer produktiv

Lyckligare

Både Mental Health Foundation och NHS rekommenderar livslångt lärande för att förbättra mentalt välbefinnande, livstillfredsställelse och förmåga att hantera stress.

Detta främjar följaktligen längre arbetsliv och minskar vårt beroende av regeringen när vi går i pension. "Att stödja lärande senare i livet hjälper till att fördröja uppkomsten av beroende bland snabbt åldrande befolkningar", säger professor i utbildning, Alan Tuckett i sin artikel.

Tekniska framsteg driver behovet av fortbildning

Arbetare måste hålla jämna steg med ökande skift på arbetsplatsen, eftersom industrier och arbetsplatser utvecklas i en fantastisk takt. Enligt Forbes.com fördubblas "genomsnittlig mänsklig kunskap var 13: e månad, och IBM förutspår att informationen under de närmaste åren kommer att fördubblas var 11: e timme."

Vad betyder detta i praktiken? Eftersom jobb som involverar rutinmässiga uppgifter som lätt kan automatiseras av teknik håller på att minska, ökar detta behovet av arbetstagare att utbilda sig för att utföra jobb som kräver större expertis. Samtidigt växer jobb som behöver mer kognitiv skicklighet och kreativitet i antal - det här är bra nyheter för de livslånga eleverna bland oss.

Teknik driver behovet av livslångt lärande. "I många yrken har det blivit viktigt att förvärva nya färdigheter i takt med att etablerade blir föråldrade", argumenterar en särskild rapport från The Economist. ”En examen i början av en yrkeskarriär svarar inte på behovet av fortlöpande förvärv av nya färdigheter... Yrkesutbildning är bra för att ge människor arbetsspecifika färdigheter, men även de måste uppdateras om och om igen under en karriär som varar i årtionden. ”

Om du vill vara en livslång anställd måste du vara en livslång lärare. "Tillsammans med personlig inlärning blir personlig karriärpatning snabbt den nya normalen."

Ju tidigare du börjar, desto bättre

Forskning har visat att de som anställer en vana med frivillig, självmotiverad kompetensuppbyggnad tidigt i sin utbildning eller karriär är mer benägna att investera i sig själva under hela livet.

Hur du kan öka ditt livslånga lärande på Barnsley College

Upptäck hur Barnsley College kan öka livslångt lärande på din arbetsplats med våra korta kurser. Du kanske vill titta på vår deltidskurs också!

https://epnew.ru/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw18.pdf

https://www.onesourceprocess.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw19.pdf

https://www.mojaltanok.sk/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw20.pdf

https://www.renkus-heinz.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw21.pdf

https://metsolar.eu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/wc_2.pdf

https://arches-papers.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/wc_4.pdf

https://www.traleeprinting.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw22.pdf

https://vydomingo.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw23.pdf

https://www.granddelta.fr/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/wc_5.pdf

https://kulturmaschinen.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/wc_6.pdf

https://epnew.ru/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw3.pdf

https://1perevod.ru/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw4.pdf

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Föreställ dig själv

Med den ökade betydelsen

För närvarande delar