Med den ökade betydelsen

Med den ökade betydelsen av teknik i samhället får digital kompetens erkännande som det mest värdefulla verktyget för livslångt lärande. Vad betyder det här? Som medborgare i ett globalt samhälle är inflytandet från sociala medier, teknik och online-resurser väsentligt. För barn ökar tillgången till en hemdator med internet deras sannolikhet för högskoledeltagande exponentiellt. För vuxna kan den ständigt utvecklade tekniska världen antingen hjälpa dem att lyckas eller hålla tillbaka dem.

Samhället har förändrats under de senaste 15 åren. Det har blivit allt viktigare att fortsätta utbildningen efter att ha kommit in i arbetskraften. Teknikens inverkan på affärer är den främsta anledningen till detta nya mandat. I tidig inlärning till vuxen ålder visar digital kompetens det mest löfte om framgång. Edtech-branschen har länge fokuserat på värdet av digital kompetens för barn. Det är dags att digital kompetens införlivas i vuxenutbildningen på samma sätt, men med några justeringar.

Huvudidéer

Grunden för digital kompetens har fyra faktorer. Teknisk kompetens och tillgång, författarregler, representationsregler och socialt ansvar online. För studenter och anställda att interagera ansvarsfullt i ett digitalt samhälle är det absolut nödvändigt att förstå alla fyra delarna i pusslet.

Kärnkompetensen för att använda datorer, navigera på internet och ha tillgång till bredbandsinternet är avgörande för framgång. I dagens skolor är det mer sannolikt att studenter som använder forskning online och visar datakunskaper kommer att ta examen. Dessutom betonar organisationer som DigitalLiteracy.gov vikten av att utnyttja teknik för att hitta arbete och framsteg i din karriär.

Författarförståelse blir allt viktigare varje dag. Individer kan skapa och dela innehåll sömlöst i den digitala tidsåldern. Denna förmåga tillåter globala medborgare att interagera och binda samman för gemensamma mål. Det betyder också att krävande autentiskt innehåll blir svårare att göra. De med god digital kompetens kommer att ha fördelen att de delar idéer effektivt och kunnigt filtrerar innehåll.

Relaterat till författarskap är frågan om digital representation. Att veta hur man bestämmer vilket innehåll som är äkta och vad som inte är är viktigt för alla medborgare. Att förstå hur man använder resurser som Politifact och Snopes kommer att hjälpa individer att navigera representationsfrågor på ett bättre sätt.

För att använda teknik och internet i ditt liv är det absolut nödvändigt att förstå alla hyresgäster inom digital kompetens. Slutligen, och kanske viktigast, är digital etik eller online socialt ansvar. Digital etik är urskiljningen av vad som är lämpligt att säga, göra och dela. Det inkluderar också efterlevnad av upphovsrättslagar och integritet.

Digital medborgarskap

För att fullt ut kunna omfatta digital kompetens måste individer också lära sig digitalt medborgarskap. Hyresgästerna i denna idé är mycket mer sofistikerade än läskunnighet. De styr dock beteende online, säkerhetsmetoder och forskningsregler. Förståelsen av de nio elementen i digitalt medborgarskap kommer att göra tekniken säkrare och mer användbar för både barn och vuxna.

Förstå statistiken

I en rapport från New York City Comptroller's Office från 2013 var utbildningsresultaten för hem utan bredbandsaccess oproportionerligt dålig. 42% av de bortkopplade hushållen uppnådde mindre än gymnasiet och endast 5% fick en kandidatexamen. Liknande utbildningsbrister noterades i en 2011-infografik från Microsoft. Infografiken föreslog att 77% av jobben kommer att kräva digital kompetens fram till 2020. Dessutom registrerade den en 6% högre gymnasieexamen för studenter med hemtillgång till teknik.

Föreslår forskningen att enbart tillgång till internet och teknik kommer att förbättra utbildnings- och karriärprestanda? Inte exakt. Det finns andra viktiga faktorer för framgång. Studenter måste vara digitalt skrivkunniga, vilket inkluderar en förståelse för reglerna för digitalt medborgarskap.

Förmågan att använda teknik räcker inte för att främja individer. Teknikanvändning kommer med många möjliga hinder som kan presentera sig för att stoppa framstegen. Saker som felaktig forskningsmetod kan skada studenternas prestationer. Dessutom kan osäkra internetrutiner och olämplig onlineaktivitet skada anställda. För att undvika dessa vanliga misstag behöver människor ordentlig utbildning om digitalt medborgarskap och läskunnighet.

https://smartdesignworldwide.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw1.pdf

http://verte-tlumaczenia.pl//wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw2.pdf

https://www.schweighofer.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw6.pdf

https://www.technetics.com.au/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw7.pdf

https://patioguys.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw11.pdf

https://aussiegroup.co.uk/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw12.pdf

https://reisegarantifondet.no/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/wc_1.pdf

https://webandgo.sk/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw13.pdf

https://chevalblanc.ru/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw14.pdf

https://www.cbs.sk/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw15.pdf

https://archik.fr/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw16.pdf

Комментарии

  1. Salamanca - anuncios clasificados de canguros, guarderías - cuidado de niños

    Las Salamanca canguros están incluidas en Salamanca, canguro, canguro en casa, cuidado de niños por horas, cuidado de niños por hora, canguro a domicilio, canguro por horas, canguro particular, canguro agencia, au pair, servicio de guardería, guardería, cuidado de niños, niñera y Si una niñera minuciosamente examinada es una prioridad, entonces SeekingSitters es para usted. A diferencia de otros sitios que ofrecen una verificación de antecedentes, SeekingSitters somete a todas las niñeras potenciales a una evaluación de antecedentes personalizada y en profundidad realizada por un investigador autorizado.
    Más información visite aquí: - https://salamanca.bedpage.es/Childcare/

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения из этого блога

Föreställ dig själv

För närvarande delar